Categories

Reabilitare liceul LENAU

Biroul nostru a finalizat proiectul reabilitarii liceului Nikolaus LENAU din Timisoara. Cladirea sufera de probleme datorita varstei, oboseala morala, a lipsei de investitii in ultimii 50 de ani. Reabilitarea completa a cladirii se imparte in doua capitole, primul, referitor la fatade, acoperis si curtea interioara, avand deja finantare ca proiect pilot din partea KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), intr-un contract dintre Statul German si Primaria Timisoara. Lucrarile urmeaza sa inceapa la sfarsitul acestei veri si vor cuprinde pe langa reabiliarea istorica exterioara si elemente noi care vor face curtea interioara mai umana si mai verde.

 

In partea a doua se trece la interior, unde pe langa reorientarea funtionala asa incat salile de clasa in care elevii isi petrec tot timpul sa aibă iluminat si aerisire naturala, se va asigura si accesul nestingherit al persoanelor cu disabilitati in toate zonele scolii, precum si un pachet complet nou de dotari aferente salii de sport (vestiare si toalete). Problema grupurilor sanitare insuficiente si neadecvate este de asemenea rezolvata in proiect.

 

Proiectul reabilitarii scolii aduce pe langa ridicarea la standardele europene, si o privire inspre viitor. Nu am uitat scopul didactic al scolii, care de-a lungul timpului a fost parte a avangardei invatamantului timisorean, si contactul orasului cu cultura europeana germana. Pentru aceasta am utilizat elemente inovatoare tehnice si arhitecturale, pe langa folosirea energiei regenerabile. Proiectul scolii trebuie sa fie „exemplul bun” de care urmatorii membri ai societatii au nevoie in viitor. Cladirea va castiga energie solara pentru apa calda menajera si pentru o parte din iluminatul interior, prin sisteme contorizate si expuse elevilor pe panouri la vedere. Scopul educational este atins o data ce fiecare poate vedea si intelege ca folosirea energiilor regenerabile este benefica, si poate aplica la casa lui in viitor aceste principii.

Proiectarea participativa nu se opreste aici: Elevii vor trebui sa gaseasca singuri un citat care sa reprezinte scoala care va fi aplicat pe frontonul cladirii, precum si culorile placajelor interioare din fiecare clasa.

Be Sociable, Share!

1 comment to Reabilitare liceul LENAU

  • Carlos Araujo

    YES. Such master pieces of art (also architecture models), MUST be protected, disclosed and shown to people.
    The ruin of people’s art… is the ruin from its roots, so the ruin of its Future !
    Congratulations for your courage.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>