Categories

Cinema Bela Lugosi - schita de idee

Vara asta cei de la Primaria Lugos au avut initiativa de a face 2 (doua) concursuri de solutii(Cei de la Timisoara ar putea sa invete cateceva de la colegii din Lugos) La unul dintre cele doua ne-am bagat si noi si am folosit ocazia asta pentru a aduce un omagiu unui actor lugojean cu status cult.


Activ pana la mijlocul secolului trecut in lumea teatrului si in cinematografie, in Ungaria, Austria, Germaia si in cea mai mare parte a carierei sale in Statele Unite, actorul este cunoscut in principal pentru rolul sau din Dracula. Mai multe despre el aici.

La Cinema Victoria lucrurile arata cam asa:

Pentru o buna functionare a cinematografului ne-am imaginat o schema de program flexibila, mulata pe o separare functionala. Si asta afectand cat mai putin din structura existenta si … cat mai low budget deoarece statul se stie – nu are bani! In acest fel zona de la strada poate functiona independent pe intreg parcursul zilei ca si o cafenea cu patiserie in timp ce sectorul afiliat salii de proiectie poate fi gestionat separat.

Importanta este segmentarea serviciilor oferite. Pentru a atrage lumea aceasta vor trebui sa includa :
– reprezentatii cinematografice obisnuite,
– reprezentatii cinematografice exclusiv pentru copii (1 zi pe saptamana de preferinta dimineata de sambata)
– reprezentatii cinematografice exclusiv pentru persoane cu copii sub 1 an ( 1 zi pe luna )
– posibilitatea de a inchiria sala pentru diferite evenimente ( de ex. conferinte, zile de nastere, prezentari de produse sau transmisii sport live)

Economia de energie este un subiect actual, nu numai in lumea constructiilor. Cinematograful prezentat are potentialul necesar, din punct de vedere al orientarii cel putin, de a valorifica resursele naturale. Prin urmare ne-am imaginat ca necesarul de apa calda menajera a imobilului sa fie asigurat de o baterie de panouri solare.

Copertina luminoasa va fi dotata cu becuri economice iar ca si sursa de energie pentru aceasta precum si pentru o serie de display-uri tipice programului de cinema, ne gandim sa folosim o serie de panouri fotovoltaice montate pe acoperisul sudic al imobilului. Circuitul panourilor va fi unul deschis, acestea introducand curent in reteaua orasului. Prin contorizare separativa se vor echilibra aspectele financiare ale consumului de energie.
Instalatia de ventilatie necesara pentru spatiile imobilului va beneficia in conceptia noastra de un recuperator de caldura – o minima dotare – la un echipament necear introducerii cladirii in randul celor care incet, tind catre o amprenta pozitiva asupra mediului inconjurator.

Pentru cei ce au chef sa arunce o privire peste unul din ultimele filme  in care  a jucat Lugosi va recomand “Plan 9 from Outer Space“. Atentie caci e dupa scenariul si regia lui Ed Wood 😉

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>