Categories

Centrul Intermodal Timisoara

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (2) copy

Amplasat in sudul orasului Recas, realizarea centrului intermodal ( Centru Intermodal Regional de Transport Marfa Timisoara ) este preconizata pe coridorul paneuropean IV, intre liniile de ferate si rutiere (E70 si magistrala CF 900). Accesul marfurilor se poate realiza atat pe cale rutiera cat si pe cale ferata, terminalul de containere beneficind pe langa modalitatile clasice ale transportului de marfa neasistat si de 2 linii speciale pentru transportul de marfa asistat (RoLa). Platformele sale de schimb intermodal precum si cele logistice pot contribui masiv la cresterea economica a orasului Recas si a intregului judet, in special daca se acceseaza Programul Operational Sectorial “Transport” pentru finantarea centrului.

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (1)

La ora actuala monopolul CFR Marfa se clatina, compania fiind cel putin necompetitiva in comparatie cu operatorii europeni. De asemenea trebuie spus ca platformele de schimb intermodal din Romania se rezuma din pacate, in cea mai mare parte, la o serie de triaje invechite. Bineinteles ca exista si exceptii cum cele de la Curtici sau Oradea.

Mai jos gasiti o serie de imagini ale centrului proiectat de noi impreuna cu echipa intocmita de Subcontrol pentru ADETIM – Agentia de Dezvoltare Economico-Sociala Timis:

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (8) copy

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (4) copy

centrul_intermodal_timisoara_recas-3-copy

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (7) copy

Centrul_Intermodal_Timisoara_RECAS (9) copy

Be Sociable, Share!

2 comments to Centrul Intermodal Timisoara

  • dan

    Arata foarte bine.Sa speram ca o sa se si realizeze in un termen rezonabil de timp.Mie imi place cum arata

  • Ma bucur ca iti place centrul intermodal.
    Timisoara chiar are nevoie de o platforma de manevrarea marfurilor, in special cele ce vin in containere. Actualmente se misca ceva in triajul de la Timisoara Sud insa nu in ritmul in care piata o cere.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>