Categories

European Mobility Week (16-22 Septembrie)

Web_top_banner 1

Saptamana europeana a mobilitaţii a fost lansata in 2002 ca o extensie a campaniei In oras, fara masina mea!. Ruleaza intre 16 – 22 Septembrie in fiecare an si ofera o oportunitate pentru localitaţi de a promova moduri de calatorie durabile – pentru o saptamana intreaga.
Obiectivul este acela de a facilita dezbaterea pe scara larga cu privire la necesitatea creerii de noi modelele de deplasare urbane, si, in special, accentuarea necesitatii de a reduce folosirea masinii personale.
In oras, fara masina m
ea! (de asemenea cunoscuta ca Ziua fara masina), pe 22 septembrie, marcheaza sfarsitul saptamanii.

In fiecare an, exista o tema majora pentru aceasta saptamana. In 2004 a fost Safe Streets for Children (Strazi sigure pentru copii); 2005 a fost Clever Commuting (Naveta Inteligenta); 2006 a fostr Climate Change (Schimbari climatice); 2007 a fost (Streets for People (Strazi pentru oameni) iar in 2008 tema Clean air for all (Aer curat pentru toti) a avut un succes real fiind campania care a ridicat numarul de orase participante la peste 2100.

Tema pentru 2009 “IMPROVING CITY CLIMATES” si va fi focusata pe imbunatatirea climatului urban. Timisoara nu participa la eveniment si imi pare rau ca orasul nostru nu este alaturi de orasele europene participante anul acesta. Inscrierea se putea face simplu pe pagina de internet a campaniei
Pentru a veni in intampinare a celor care doresc sa participe impreuna cu noi la Mobility Week gasiti mai jos o harta actuala a pistelor de bicilete in Timisoara.

Piste_biciclete_timisoara

Aici trebuie spus ca numarul acestora este in continua crestere gratie noii politici fata de ciclisti din primaire (bravo verde pentru biciclete !)

Detalii despre campanie gasiti in brief-ul postat AICI precum si pe BLOG-ul oficial.
Sper sa ne vedem pe strazi !

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Romania License.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>