Categories

Photoraid Mai Verde

Hosman

A trecut o buna bucata de vreme de cand nu am mai fost in Ardeal.

Poate prea multa.
Asa ca joi am avut bucuria sa trec iarasi in tara de dincolo de paduri, de data asta cu scopul de a petrece un miniconced’ activ. Am participat laolalta cu inca cinci oameni faini, la Photoraidul Mai Verde, un workshop organizat la baza bisericii fortificate de la Biertan. Acu’ cinci ani m-a bucurat succesul Photoraidului din 2004. M-a impresionat rasunetul pe care l-a avut aceasta actiune precum si modul in care ea a promovat mostenirea comunitatilor fotografiate.
Expozitiile cu fotografiile realizate in acea vara au batut ceva drumuri prin Europa, nu gluma.Insa de data asta a fost totul mai scurt si mai intensiv. Buna parte din noi nu ne cunosteam si nu am participat la actiunea din 2004. Insa asta nu ne-a impiedicat sa avem parte de cateva zile minunate, de peisaje si locatii bine alese precum si de … linistea tipica unui sat “uitat de timp”.

Am trecut prin Copsa Mare, Richis, si Hosman – unde am mancat intr-o gospodarie o serie de specialitati de branza de capra cum nu am mai avut ocazia sa gust pana acuma. M-am bucurat sa aflu ca producatorul este membru intr-o asociatie acreditata BIO si ca produsele acelea ajung pana la Sibiu si chiar la Bucuresti.
Ne-am facut de lucru prin targul de animale de la Dumbraveni iar pe traseul unei mocanite am “gonit” intre Cornatel si Hosman cu o ciclodrezina facand fiecare poze – in limita capacitatii cardului 😉

Din pacate totul a fost prea scurt si prea putin, fiecare avand altele de facut: unii la scoala, altii la ziar, la multinationala sau pur si simplu inapoi la desctop-ul de la biro’.
Sper ca ocazii de genul asta sa se iveasza din ce in ce mai des, si cat mai multi dintre noi sa aiba vremea sa le fructifice.

Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Romania License.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>