Categories

Casa E2

Casa prezentata de noi la Anuala Timisoreana de Arhitectura implica modificarea unei case tipic banatene incadrand-o in gama caselor Eficiente Energetic. Conceptul acesta se situeaza intre Casa cu Consum 0 Energie si Casa Pasiva, fiind un hibrid intre cele doua, hibrid cu standarde difert definite in Europa, America, Elvetia, etc.
Casa cu Consum 0 Energie este tipul de casa care isi produce singura energia de care are nevoie ca sa functioneze, prin mijloace regenerative pe cand conceptul de Casa Pasiva nu pune accentul pe tehnologia de producere a energiei ci mai degraba pe gradul inalt de izolare termica.

Abordarea minimala a substantei construite, adaptarea locuirii actuale la conditiile existente precum si focusarea fondurilor financiare aupra limitarii impactului casei fata de mediul inconjurator au fost tinta principala a acestui proiect.
Sistemele folosite se pot rezuma pe scurt astfel:

Pentru control climatic :
Racirea pasiva a terasei,
Parasolarele si obloanele ferestrelor,
Termoizolarea masiva aplicata elementelor exterioare,
Panourile solare si sistemul eficient de incalzire

Pentru economia de energie :
Electrocasnice cel putin clasa A+ de eficienta energetica,
Becuri economice de inalta performanta,
Tunel solar

Pentru economia apei si protectia mediului:
Baterii economice la obiectele sanitare,
Colector de apa de ploaie,
Sistem de irigare prin picurare,
Ministatie de epurare

Beneficiarul a fost de acord ca sistemele folosite in acest proiect sa fie monitorizate pe o perioada de 5 ani, timp in care functie de masuratorile efectuate vom face o analiza critica a ceea ce ne-am propus.
Demararea constructiei propriu-zise se va realiza in anul 2009, an in care vom incepe inregistrarea datelor de referinta pentru urmarirea comportarii in timp a constructiei, a sistemelor instalate si a locuirii inhabitantilor. Datele vor fi facute public in mod gratuit pe pagina noastra de internet.

LATE EDIT:Energy Efficient house in Timisoara / Romania

Casa eficienta energetic

Casa eficienta energetic

Creative Commons LicenseThis work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Romania License.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>